COMENZI: 0742 225 153 / Livrare GRATUITA peste 299 lei

0

Cosul dvs. este gol

31 martie 2023 3 min de citit

Cadoul Perfect pentru Femei in 2023

Trandafirii sunt, de departe, una dintre cele mai populare flori din lume. Aceste flori au fost cultivate ╚Öi ├«ngrijite timp de mii de ani, devenind un simbol al dragostei, pasiunii ╚Öi elegan╚Ťei. De-a lungul timpului, oamenii au ├«ncercat s─â p─âstreze trandafirii proaspe╚Ťi c├ót mai mult timp posibil, ├«ns─â nu exist─â nicio metod─â 100% eficient─â pentru acest lucru. P├ón─â acum.

├Än ultimii ani, trandafirii criogenati au devenit din ce ├«n ce mai populari. Ace╚Öti trandafiri au fost supu╚Öi unui proces special de criogenare care ├«i face s─â dureze mult mai mult dec├ót trandafirii obi╚Önui╚Ťi.

De fapt, trandafirii criogenati pot dura p├ón─â la 20-25 de ani, dac─â sunt p─âstra╚Ťi corect. Dar ce este, de fapt, criogenarea?

Criogenarea este un proces care implic─â expunerea obiectelor la temperaturi extrem de sc─âzute. Acest proces ├«ncetine╚Öte sau opre╚Öte toate reac╚Ťiile chimice din obiectul expus la temperaturi sc─âzute, permi╚Ť├óndu-i s─â fie p─âstrat ├«ntr-o stare static─â pentru o perioad─â nedeterminat─â de timp.

Pentru a crea trandafirii criogenati, florile proaspete sunt recoltate în stadiul lor cel mai bun de dezvoltare și apoi sunt supuse unui proces special de criogenare. În timpul procesului de criogenare, trandafirii sunt expuși la temperaturi extrem de scăzute (de pana la -55 grade Celsius) pentru o perioadă de câteva minute. Acest lucru oprește dezvoltarea acestora, încetinind procesul de îmbătrânire și păstrând trandafirii în starea lor naturală pentru o perioadă foarte lungă de timp.

┬áUn avantaj major al trandafirilor criogenati este c─â ace╚Ötia nu necesit─â ├«ngrijire constant─â, precum trandafirii obi╚Önui╚Ťi. Trandafirii criogenati nu necesit─â ap─â sau lumin─â, a╚Öa c─â nu trebuie s─â-i uda╚Ťi sau s─â-i expune╚Ťi la soare pentru a-i men╚Ťine ├«n starea lor natural─â. Ace╚Öti trandafiri sunt, practic, nemuritori ╚Öi pot fi p─âstra╚Ťi ca amintire timp de mul╚Ťi ani.

Este important s─â men╚Ťion─âm c─â trandafirii criogenati nu sunt tratati chimic sau genetic modificati. Ace╚Öti trandafiri sunt 100% naturali ╚Öi sunt doar supu╚Öi procesului de criogenare pentru a fi p─âstra╚Ťi ├«ntr-o stare static─â.

Procesul de criogenare poate p─ârea unul complicat ╚Öi misterios, dar de fapt este destul de simplu. ├Änainte de a fi plasa╚Ťi ├«ntr-un recipient cu azot lichid, trandafirii sunt preg─âti╚Ťi prin ├«ndep─ârtarea tuturor impurit─â╚Ťilor ╚Öi umidit─â╚Ťii. Apoi, ace╚Ötia sunt ├«nghe╚Ťa╚Ťi rapid la o temperatur─â de -55 grade Celsius, ceea ce face ca toate procesele biochimice s─â ├«ncetineasc─â ╚Öi s─â se opreasc─â.

Acest proces de ├«nghe╚Ťare ├«mpiedic─â dezvoltarea bacteriilor ╚Öi a altor organisme care ar putea deteriora floarea. Trandafirii criogenati sunt, astfel, 100% naturali ╚Öi nu con╚Ťin conservan╚Ťi sau substan╚Ťe chimice. Acest lucru ├«i face s─â fie foarte diferi╚Ťi de trandafirii artificiali, care sunt f─âcu╚Ťi din materiale sintetice.

Odat─â ce sunt sco╚Öi din recipientul cu azot lichid, trandafirii sunt a╚Öeza╚Ťi ├«ntr-un mediu protejat de praf ╚Öi lumin─â, iar astfel vor rezista p├ón─â la 20-25 de ani. ├Än acest timp, culorile ╚Öi forma lor natural─â r─âm├ón intacte, astfel ├«nc├ót ace╚Öti trandafiri criogenati pot fi considera╚Ťi ni╚Öte bijuterii ale naturii.

Această metodă de conservare a florilor nu este doar pentru trandafiri. Ea poate fi aplicată și altor flori, cum ar fi crinii, margaretele sau orhideele. Cu toate acestea, trandafirii criogenati rămân printre cele mai populare flori conservate în acest mod.

De asemenea, este important de men╚Ťionat faptul c─â trandafirii criogenati pot fi utilizati ├«ntr-o varietate de scopuri, inclusiv ├«n decorarea interioar─â sau ├«n evenimente speciale, cum ar fi nun╚Ťi sau petreceri. Ace╚Ötia adaug─â un plus de elegan╚Ť─â ╚Öi frumuse╚Ťe, iar faptul c─â pot fi p─âstra╚Ťi at├ót de mult timp face din ace╚Ötia o investi╚Ťie excelent─â pentru oricine ├«╚Öi dore╚Öte s─â aduc─â o not─â special─â ├«n decorul s─âu.

├Än concluzie, trandafirii criogenati sunt o inova╚Ťie incredibil─â ├«n lumea florilor, un produs fascinant ╚Öi unic, care combin─â frumuse╚Ťea natural─â a florilor cu tehnologia modern─â de conservare. Ace╚Ötia pot fi admirati pentru o perioad─â de timp ├«ndelungat─â, oferind o senza╚Ťie de bucurie ╚Öi pl─âcere ├«n acela╚Öi timp.


Newsletter